Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
02.06.2020

Учасники організованої групи з Львівщини підозрюються у викраденні військового майна – запчастин до автотехніки

              

За процесуального керівництва військової прокуратури Львівського гарнізону повідомлено про підозру організованій групі – двом військовослужбовцям однієї з військових частин та підприємцю у викраденні військового майна – запчастин до автотехніки.

Зокрема, заступник командира ремонтно-відновлювального батальйону з озброєння підозрюється за ч. 2 ст. 27 ч. 3 ст. 28 ч. 3 ст. 410 КК України, заступник командира полку з озброєння, як організатор, – за ч. 3 ст. 27 ч. 3 ст. 28 ч. 3 ст. 410 КК України та підприємець-пособник – за ч. 5 ст. 27 ч. 3 ст. 28 ч. 3 ст. 410 КК України.

За даними слідства, вказаний заступник командира полку, використовуючи своє службове становище, упродовж 2019 року налагодив протиправний механізм викрадення військового майна – запчастин до автотехніки з цієї ж частини. До вчинення вказаного злочину офіцер залучив свого підлеглого, а також підприємця, який займався збутом викраденого військового майна. Попередня сума встановлених збитків становить 62 тис грн.

При цьому, в ході процесуальних дій вилучено 21 деталь до військової техніки. Повна їх вартість буде встановлена у ході експертиз, виконання яких триває.

Окрім того, в ході проведеного, в межах даного провадження, позапланового аудиту фінансово-господарської діяльності військової частини виявлено недостачу майна автомобільної служби на суму понад 1 млн грн.

Слідство триває. Досудове розслідування у вказаному кримінальному провадженні здійснює Територіальне управління ДБР, розташоване у м. Львові, оперативний супровід - військова контррозвідка СБУ.


Прес-служба військової прокуратури
Західного регіону України

кількість переглядів: 1905