Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
23.06.2020

Військова прокуратура домоглася притягнення адвоката до дисциплінарної відповідальності

           

Кваліфікаційно-дисциплінарною комісією адвокатури Хмельницької області розглянуто скаргу військової прокуратури Чернівецького гарнізону на дії адвоката.

Установлено, що вказаний адвокат, достеменно знаючи про накладення на нього дисциплінарного стягнення у виді зупинення дії свідоцтва про право на зайняття адвокатською діяльністю, здійснював адвокатську діяльність під час дії накладеного на нього стягнення.

Так, даний адвокат, вводячи в оману суд та учасників справи, приймав участь у засіданні Дунаєвецького районного суду Хмельницької області як захисник особи, яка притягується до адміністративної відповідальності, підтвердивши свої повноваження ордером адвоката.

Крім того, звертався до Кам'янець-Подільського міськрайонного суду Хмельницької області під час дії накладеного на нього стягнення як адвокат обвинуваченого, хоча останній від нього раніше відмовився.

Орган адвокатського самоврядування погодився з доводами прокуратури гарнізону та прийняв рішення про притягнення адвоката до дисциплінарної відповідальності. На нього накладено стягнення у виді зупинення права 1 рік займатися адвокатською діяльністю.


Прес-служба військової прокуратури
Західного регіону України

кількість переглядів: 1699