Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
26.06.2020

На Львівщині раніше судимого військовослужбовця засуджено до 5 років 2 місяців позбавлення волі

               

Яворівський районний суд Львівської області у відкритому судовому засіданні підтримав позицію військової прокуратури Львівського гарнізону та визнав винним військовослужбовця строкової служби однієї з військових частин в умисному середньої тяжкості тілесному ушкодженні та дезертирстві (ч. 1 ст. 122 та ч. 3 ст. 408 КК України).

У суді військова прокуратура довела, що вказаний солдат у грудні 2019 року у вечірній час під час конфлікту, що виник на ґрунті особистих неприязних відносин, умисно наніс співслужбовцю удари в обличчя. Своїми діями він спричинив йому перелом нижньої щелепи.

Окрім того, в січні 2020 року обвинувачений без поважних причин та дозволу командира в умовах особливого періоду самовільно залишав місце служби та для подальшого проходження військової служби не повернувся.

У ході судового засідання військовослужбовець вину в інкримінованому йому злочині визнав повністю і розкаявся.

Суд врахував усі обставини, наведені прокурором, у тому числі наявність у солдата судимості в минулому за ч. 4 ст. 407, ч. 3 ст. 408 КК України та вчинення нового злочину під час іспитового строку, що свідчить – на шлях виправлення не став. За сукупністю вироків його засуджено до 5 років 2 місяців позбавлення волі.


Прес-служба військової прокуратури
Західного регіону України

кількість переглядів: 1685