Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
27.08.2020

Військова прокуратура скерувала до суду обвинувальний акт щодо військовослужбовців за шахрайське заволодіння військовим майном, ухилення від служби та надання хабара

                

За процесуального керівництва військової прокуратури Львівського гарнізону направлено до Яворівського райсуду Львівської області обвинувальний акт стосовно двох колишніх військовослужбовців однієї з військових частин. Військовослужбовці обвинувачуються в ухиленні від військової служби, наданні неправомірної вигоди та заволодінні військовим майном шляхом шахрайства (ч. 1 ст. 369, ч. 3 ст. 409, ч. 3 ст. 410 КК України).

За даними слідства, вказані особи налагодили схему ухилення від проходження військової служби та привласнення, шляхом шахрайства, виплат грошового забезпечення за участь в бойових дій у зоні Операції об’єднаних сил.

Так, бійці впродовж березня-липня 2019 року перебували поза межами місця проходження військової служби і незаконно одержали за цей період 270 тис грн за нібито участь в ООС. Сприяв їх обману командир батальйону, за що одержав від обвинувачених 108 тис грн неправомірної вигоди.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювало Територіальне управління ДБР, розташоване в м. Львові.

Окрім того, прокуратурою гарнізону до підозрюваних заявлено цивільні позови для забезпечення відшкодування заподіяних державі збитків.


Прес-служба військової прокуратури
Західного регіону України

кількість переглядів: 1489