Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
17.11.2020

1300 євро хабара за незаконне переміщення через держкордон підакцизних товарів: затримано прикордонника та лісничого на Прикарпатті (ФОТО)

            

За процесуального керівництва військової прокуратури Івано-Франківського гарнізону затримано начальника відділення одного з відділів прикордонної служби Чернівецького прикордонного загону та його спільника – лісничого Державного підприємства «Верховинський лісгосп» на одержанні неправомірної вигоди (ч. 3 ст. 368 КК України).

За даними слідства, хабар у розмірі 1300 євро призначався за сприяння в незаконному переміщенні через державний кордон України підакцизних товарів – тютюнових виробів, поза межами пункту пропуску. За налагодженою протиправною схемою лісничий мав транспортувати ці вироби, а прикордонник – забезпечувати безперешкодний перетин кордону. Свої «послуги» вони оцінювали в 60 євро хабара за кожен незаконно переміщений ящик підакцизних товарів.

Слідчі (розшукові) дії тривають. Вирішуються питання щодо повідомлення затриманим про підозру, обрання запобіжного заходу та відсторонення від займаних посад.

Заходи з викриття правопорушення здійснено прокурорами спільно зі слідчими Територіального управління ДБР, розташованого у м. Львові та оперативними працівниками відділу по боротьбі з корупцією та організованою злочинністю Управління СБУ в Івано-Франківській області.




Пресслужба Спеціалізованої прокуратури у військовій
та оборонній сфері Західного регіону

кількість переглядів: 1332