Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
19.11.2020

Понад 959 тис грн збитків через викрадання спецтехніки – судитимуть військовослужбовця з Хмельниччини

          

За процесуального керівництва військової прокуратури Хмельницького гарнізону направлено до Хмельницького міськрайонного суду Хмельницької області обвинувальний акт стосовно службової особи однієї з військових частин (ч. 3 ст. 411, ч. 3 ст. 410, ч. 3 ст. 408 КК України).

За даними слідства, вказаний сержант упродовж червня 2019 року – квітня 2020 року, використовуючи своє службове становище, викрадав з вантажних автомобілів Урал спеціальну техніку: комплектуючі та деталі окремих приладів і ЗІП-комплектів (запасних частин). Опісля, розбирав та виймав елементи, які могли мати цінність та містили дорогоцінні метали. Своїми діями він заподіяв державі понад 959 тис грн збитків.

Окрім того, у квітні 2020 року дезертирував під час перевірки командуванням військової частини комплектності спецтехніки, аби уникнути відповідальності за вчинені правопорушення та ухилитися від військової служби назавжди.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювало Територіальне управління ДБР, розташоване у м. Хмельницькому. За результатами слідства до військовослужбовця в інтерес держави заявлено цивільний позов на суму завданих збитків.


Пресслужба Спеціалізованої прокуратури у військовій
та оборонній сфері Західного регіону

кількість переглядів: 1390