Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
22.12.2020

Спеціалізована прокуратура у військовій та оборонній сфері Західного регіону повернула державі 753,1 га земель полігону

           

Північним апеляційним господарським судом задоволено апеляційну скаргу заступника керівника Спеціалізованої прокуратури у військовій та оборонній сфері Західного регіону в інтересах Міністерства оборони України, Квартирно-експлуатаційного відділу м. Мукачеве та однієї з військових частин про повернення до державної власності земель полігону площею 753,1 га. Так, в суді визнано незаконним та скасовано рішення Закарпатської облради про надання мисливських угідь в користування громадській організації, а також визнано недійсним договір про ведення мисливського господарства на цій території.

Установлено, що договором, в порушення вимог земельного законодавства, незаконно надано в оренду на 15 років товариству мисливців та рибалок територію лісового фонду військового містечка та частини земельних угідь Ужгородського полігону для ведення мисливського господарства.

У суді доведено, що законодавством не передбачено можливості ведення мисливського господарства на землях оборони, а тому передача мисливського угіддя не відповідає положенням закону.


Пресслужба Спеціалізованої прокуратури
у військовій та оборонній сфері Західного регіону

кількість переглядів: 1633