Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
22.03.2021

Офіцера-хабарника, який вчинив наїзд на працівника поліції, взято під варту

         

За клопотанням Хмельницької спеціалізованої прокуратури у військовій та оборонній сфері Західного регіону суд взяв під варту на два місяці 30-річного старшого офіцера відділення військового обліку та бронювання сержантів і солдатів запасу одного з об’єднаних міських територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки Хмельниччини, який підозрюється в отриманні неправомірної вигоди (ч. 3 ст. 368 КК України). Як альтернативу, суд визначив йому можливість внесення застави – 113,5 тис грн.

Як повідомлялося раніше, хабар у розмірі 900 доларів США призначався старшому лейтенанту за позитивне вирішення питання з відбору громадянина, як кандидата, на військову службу за контрактом у Збройні Сили України та розподілу його для проходження військової служби в наперед визначеній військовій частині.

При затриманні офіцер вчинив опір. Намагаючись залишити на автомобілі Volvo місце злочину, умисно вчинив наїзд на працівника поліції, який був у форменому одязі. За фактом спричинення тілесних ушкоджень поліцейському розпочато кримінальне провадження.

Процесуальне керівництво у кримінальному провадженні здійснює спеціалізована прокуратура, а досудове розслідування – слідче управління Головного управління Національної поліції в Хмельницькій області. Оперативний супровід забезпечується Управлінням стратегічних розслідувань в Хмельницькій області ДСР Національної поліції України та 8 відділом 6 Управління Департаменту військової контррозвідки СБУ.


Пресслужба Спеціалізованої прокуратури у військовій
та оборонній сфері Західного регіону

кількість переглядів: 1134