Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
19.03.2021

На Хмельниччині офіцер, якого викрили на хабарі, вчинив наїзд на працівника поліції

      

За процесуального керівництва Хмельницької спеціалізованої прокуратури у військовій та оборонній сфері Західного регіону затримано старшого офіцера відділення військового обліку та бронювання сержантів і солдатів запасу одного з об’єднаних міських територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки Хмельниччини на отриманні неправомірної вигоди (ч. 3 ст. 368 КК України).

За даними слідства, 18 березня 2021 року офіцер отримав 900 доларів США хабара за позитивне вирішення питання з відбору громадянина, як кандидата, на військову службу за контрактом у Збройні Сили України та розподілу його для проходження військової служби в наперед визначеній військовій частині.

Важливо, що при затриманні вказаний старший лейтенант вчинив опір. Намагаючись залишити на автомобілі Volvo місце злочину, умисно вчинив наїзд на працівника поліції, який був у форменому одязі.

Поліцейського одразу ж з тупою травмою живота доставили в хірургічне відділення лікарні, де йому надали необхідну медичну допомогу. За фактом спричинення тілесних ушкоджень поліцейському розпочато кримінальне провадження.

Тривають слідчі дії. За результатами їх проведення військовослужбовцю буде повідомлено про підозру, обрано запобіжний захід та відсторонено від займаної посади.

Заходи з викриття правопорушення здійснено прокурорами спільно зі слідчими слідчого управління Головного управління Національної поліції в Хмельницькій області та оперативними співробітниками Управління стратегічних розслідувань в Хмельницькій області ДСР Національної поліції України та 8 відділу 6 Управління Департаменту військової контррозвідки СБУ.



Пресслужба Спеціалізованої прокуратури у військовій
та оборонній сфері Західного регіону

кількість переглядів: 987