Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
12.03.2021

42 тис грн хабаря за переміщення товару через державний кордон України – на Волині підозрюють прикордонника

       

За процесуального керівництва військової прокуратури Луцького гарнізону повідомлено про підозру інспектору прикордонної служби одного з відділів прикордонної служби Луцького прикордонного загону у вимаганні та одержанні неправомірної вигоди (ч. 3 ст. 368 КК України).

За даними слідства, хабар у розмірі 42 тис грн, які 19-річний прикордонник вимагав у лютому-березні 2021 року, призначався за сприяння в незаконному переміщенні тютюнових виробів через державний кордон України з Республіки Білорусь на територію України. За вказану суму затриманий мав надати службову інформацію про час та місця розміщення, графік несення служби прикордонними нарядами.

Першочергові слідчі дії тривають. Вирішуються питання про обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою та відсторонення від посади.

Прикордонника викрито прокурорами спільно зі слідчим Територіального управління ДБР, розташованого у м. Львові, оперативними працівниками відділу по боротьбі з корупцією та організованою злочинністю УСБУ у Волинській області та відділу внутрішньої та власної безпеки по Луцькому прикордонному загону ГВВБ «Захід» Державної прикордоної служби України.




Пресслужба Спеціалізованої прокуратури у військовій
та оборонній сфері Західного регіону

кількість переглядів: 963