Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
11.03.2021

За завищення вартості робіт з будівництва казарм поліпшеного планування на понад 4,7 млн грн підприємець відповідатиме в суді

           

За процесуального керівництва Спеціалізованої прокуратури у військовій та оборонній сфері Західного регіону 10 березня 2021 року скеровано до суду обвинувальний акт відносно власника та ексдиректора приватного будівельного підприємства за фактами привласнення майна у великих розмірах, службового підроблення та легалізації майна, одержаного злочинним шляхом (ч. 5 ст. 191, ч. 2 ст. 366 та ч. 1 ст. 209 КК України).

За даними слідства, з серпня 2018 року по липень 2019 року вказаний підприємець, зловживаючи своїм службовим становищем, вніс в акти виконаних робіт з будівництва на Волині казарм поліпшеного планування неправдиві відомості, значно завищивши їх обсяг, види та вартість. Через його незаконні дії Міністерству оборони України завдано понад 4,7 млн грн збитків.

При цьому, для легалізації коштів, здобутих злочинним шляхом, будівельник здійснив ряд фінансових операції, перерахувавши понад 2,4 млн грн.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювало Територіальне управління Державного бюро розслідувань, розташоване у м. Львові. За результатами слідства до підозрюваного заявлено цивільний позов на суму заподіяних державі збитків.


Пресслужба Спеціалізованої прокуратури у військовій
та оборонній сфері Західного регіону

кількість переглядів: 991