Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
05.03.2021

За незаконне поводження з гранатою РДГ-5 раніше судимого військовослужбовця засуджено до 3 років 1 місяця позбавлення волі

        

Личаківський районний суд м. Львова підтримав позицію військової прокуратури Львівського гарнізону та визнав винним колишнього військовослужбовця однієї з військових частин в незаконному поводженні з бойовими припасами (ч. 1 ст. 263 КК України).

У суді військова прокуратура довела, що вказаний рядовий в червні 2019 року в під’їзді будинку, де проживає, дістав стартовий пістолет та здійснив декілька пострілів через страх перед собаками.

Після цього інциденту сусіди викликали працівників поліції, котрі й виявили біля під’їзду гільзи від патронів, а в помешканні військовослужбовця – корпус гранати РДГ-5.

У ході судового засідання правопорушник вину в інкримінованому йому злочині визнав повністю і розкаявся.

Суд врахував усі обставини, наведені прокурором, у тому числі наявність у військовослужбовця судимості в минулому, та вчинення нового злочину під час іспитового строку, що свідчить – на шлях виправлення не став. За сукупністю вироків його засуджено до 3 років 1 місяця позбавлення волі.



Пресслужба Спеціалізованої прокуратури у військовій
та оборонній сфері Західного регіону

кількість переглядів: 861