Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
01.03.2021

Представників Посольства України в Республіці Польща та військовослужбовця військового формування викрито на незаконному переміщенні цигарок до ЄС

       

За процесуального керівництва Спеціалізованої прокуратури у військовій та оборонній сфері Західного регіону викрито протиправну діяльність організованої групи осіб - працівників Посольства України в Республіці Польща та військовослужбовця одного з військових формувань на незаконному транспортуванні з метою збуту підакцизних товарів (ч. 1 ст. 204 КК України).

За даними слідства, представники Посольства України в Республіці Польща незаконно перевозили на дипломатичному службовому вантажно-пасажирському мікроавтобусі Mercedes Sprinter 125 тис дол США, 67 тис євро, 16 кілограм золотих виробів та 2974 блоків сигарет через державний кордон України до країн Європейського Союзу.

Слідчі дії тривають. Вирішуються питання щодо затримання вказаних осіб, повідомлення їм про підозру та обрання запобіжних заходів.

Заходи з викриття правопорушення здійснено прокурорами спільно із Територіальним управлінням ДБР, розташованим у м. Львові, Департаментом контррозвідки СБУ та УСБУ у Львівській області, та Головним оперативно-розшуковим відділом Західного регіонального управління Державної прикордонної служби України.



Пресслужба Спеціалізованої прокуратури у військовій
та оборонній сфері Західного регіону

кількість переглядів: 1031