Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
26.04.2021

35 роковини з дня аварії на Чорнобильській АЕС

         

26 квітня 1986 року. Пам'ятаємо, сумуємо, скорбимо…

35 років минуло з дня Чорнобильської катастрофи. Колектив Спеціалізованої прокуратури у військовій та оборонній сфері Західного регіону схиляє голову перед жертвами, насамперед ліквідаторами, ядерної аварії на Чорнобильській атомній електростанції, котрі зазнали радіоактивного ураження. Це – близько 600 тисяч осіб і біль від втрати досі жива.

Саме Герої-ліквідатори ціною власного життя локалізували вибух, врятували сотні тисяч життів та захистили Україну. Вони – мужнє уособлення українського народу, сильні духом, відважні та саможертовні! У наших серцях – Ви назавжди наші рятівники!

Від органів прокуратури безпосередню участь у здійсненні державних заходів з ліквідації наслідків Чорнобильської АЕС брали близько 200 працівників. Серед них і колишні військові прокурори Західного регіону України: Однокоз Сергій Сергійович, Міщенко Іван Федорович та Савчук Володимир Віталійович.

Наслідки Чорнобильської катастрофи навіки залишаться важким ярмом і символом болю на наших серцях, нашій пам’яті та історії України!


Пресслужба Спеціалізованої прокуратури у військовій
та оборонній сфері Західного регіону

кількість переглядів: 2845