Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
30.04.2021

У Спеціалізованій прокуратурі регіону обговорено аспекти особистого прийому громадян, розгляду звернень та запитів на інформацію

            

29 квітня 2021 року у Спеціалізованій прокуратурі у військовій та оборонній сфері Західного регіону проведено навчально-методичний семінар з актуальних питань особливостей організації роботи органів прокуратури з особистого прийому, розгляду звернень і запитів та забезпечення доступу до публічної інформації.

Участь у заході взяли керівники та прокурори спеціалізованих прокурату Західного регіону, відповідальні за даний напрям роботи.

В інтерактивному режимі начальник відділу Спеціалізованої прокуратури регіону Андрій Ройко зосередив увагу учасників семінару на організації особистого прийому громадян в органах прокуратури.

Крім того, наголосив на необхідності дотримання вимог законодавства щодо розгляду звернень громадян та інформаційних запитів, а також строків надання відповіді на них.

«У Спеціалізованій прокуратурі регіону систематично проводяться навчально-методичні семінари задля ефективного забезпечення реалізації права громадян на особисте звернення та інформаційний запит, – зазначив начальник відділу Андрій Ройко і додав, що основними критеріями оцінки ефективності діяльності на цьому напрямі є забезпечення об’єктивного, всебічного і своєчасного розгляду звернень і запитів. – Також важливим є оприлюднення, у встановлені законом строки, публічної інформації, що перебуває у володінні органів прокуратури, надання за запитами достовірної, точної та повної інформації, реальне поновлення порушених прав громадян».

Загалом, як зазначили учасники навчання, захід відбувся в атмосфері зацікавленості, жвавого і конструктивного обговорення вищезазначеної теми.

 

Пресслужба Спеціалізованої прокуратури у військовій
та оборонній сфері Західного регіону

кількість переглядів: 1641