Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
12.05.2021

Спеціалізована прокуратура вчергове протистоїть незаконній реєстрації незавершеного будівництва поблизу парку «Знесіння»

            

12 травня 2021 року Господарський суд Львівської області задовольнив позов Спеціалізованої прокуратури у військовій та оборонній сфері Західного регіону. Своїм рішенням суд поновив порушенні інтереси держави і територіальної громади Львова у сфері земельних відносин.

Зокрема, суд скасував рішення державного реєстратора з реєстрації за комерційною структурою права власності на об’єкт незавершеного будівництва на земельній ділянці по вул. Довбуша, 15 у м. Львові. Її площа становить 2,89 га.

Варто зазначити, що вказана ділянка належить до категорії земель оборони, знаходиться в історичному ареалі м. Львова та межує з регіональним ландшафтним парком «Знесіння».

Окрім того, з-поміж усіх порушень держреєстратор не врахував у поданих суб’єктом господарювання документах розбіжностей щодо цільового призначення земельної ділянки та виду здійснюваних будівельних робіт. У договорі оренди зазначено прийняття в користування земельної ділянки для будівництва багатоквартирного житлового будинку, а за документом Львівської міської ради – для будівництва готельно-рекреаційного комплексу.

Таким чином, лише завдяки наполегливій та послідовній позиції прокуратури вжито заходів щодо скасування незаконної реєстрації права власності на об’єкт незаконного будівництва.

 

Пресслужба Спеціалізованої прокуратури у військовій
та оборонній сфері Західного регіону

кількість переглядів: 2227