Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
26.05.2021

Додержання законодавства під час збереження та використання лісових ресурсів обговорено на нараді у Спеціалізованій прокуратурі регіону

           

26 травня 2021 року під головуванням першого заступника керівника Спеціалізованої прокуратури у військовій та оборонній сфері Західного регіону Михайла Балана відбулась спільна нарада керівників правоохоронних, контролюючих та інших державних органів у сфері лісокористування.

«Охорона навколишнього природного середовища, раціональне використання лісових ресурсів, забезпечення екологічної безпеки життєдіяльності людини – невід’ємна умова сталого економічного та соціального розвитку країни», – зазначив перший заступник керівника Спеціалізованої прокуратури регіону Михайло Балан і додав, що наслідки знищення та розкрадання природних ресурсів колосальні, а пов’язані з цим незаконні оборудки призводять до чималих втрат бюджету України.

У живій дискусії присутні обговорили факти порушення лісового законодавства щодо випадків незаконних порубок лісу, порушення санітарних правил використання лісів, необхідності налагодження дієвого контролю у збереженні лісових насаджень, покращення взаємодії органів контролю та правоохоронних органів, а також обговорено проблемні питання.

При цьому на нараді наголошено, що лісовий фонд військових лісогосподарських підприємств Західного регіону охоплює майже 119 тис га земель і левова частка з них знаходиться на території  Львівської області – 47,5 тис га. Діяльність у сфері постійного лісокористування в регіоні здійснюють 10 суб’єктів господарювання і з них – 4 військові лісогосподарські підприємства на Львівщині.

З урахуванням наведених проблемних питань прокурор зорієнтував присутніх на необхідність зайняття наступальної позиції на цьому напрямі, що забезпечить належний захист інтересів держави та охорону навколишнього природного середовища.




Пресслужба Спеціалізованої прокуратури у військовій
та оборонній сфері Західного регіону

кількість переглядів: 1901