Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
16.06.2021

1500 доларів США за переміщення через державний кордон засобів для захисту рослин – на Буковині викрито військовослужбовця

         

За процесуального керівництва Чернівецької спеціалізованої прокуратури у військовій та оборонній сфері Західного регіону повідомлено про підозру інспектору прикордонної служби одного з відділів прикордонної служби Чернівецького прикордонного загону за фактом вимагання та одержання неправомірної вигоди (ч. 3 ст. 368 КК України).

За даними слідства, старший сержант військової служби за контрактом одержав від мешканця Буковини 1500 доларів США хабара за безперешкодне переміщення товарів – засобів для захисту рослин через державний кордон України до Молдови.

Досудове розслідування триває.

Затримано військовослужбовця в порядку ст. 208 КПК України. Наразі вирішується питання щодо обрання йому запобіжного заходу та відсторонення від займаної посади.

Викриття злочину здійснювалося прокуратурою спільно зі слідчими Територіального управління ДБР, розташованого у м. Хмельницькому, за матеріалами та спільно з оперативними працівниками Управління стратегічних розслідувань в Чернівецькій області ДСР Національної поліції України, відділу внутрішньої та власної безпеки по Чернівецькому прикордонному загону ГВВВБ «Захід» Державної прикордонної служби України.


Пресслужба Спеціалізованої прокуратури у військовій
та оборонній сфері Західного регіону

кількість переглядів: 2856