Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
25.06.2021

На Заході спеціалізована прокуратура перекрила канал контрабанди товарів загального вжитку через держкордон України (ФОТО)

          

За процесуального керівництва Спеціалізованої прокуратури у військовій та оборонній сфері Західного регіону повідомлено про підозру інспектору одного з відділів прикордонної служби Львівського прикордонного загону у вимаганні та одержанні неправомірної вигоди (ч. 3 ст. 368 КК України).

За даними слідства, прикордонник вимагав і отримав у громадянина 3600 доларів США хабаря за сприяння йому в незаконному та безперешкодному переміщенні товарів без належного митного оформлення та прикордонного огляду через державний кордон України. Товари загального вжитку – уживану побутову техніку, продукти харчування і побутову хімію мали переправляти через один з пунктів пропуску Галицької митниці Держмитслужби.

Правоохоронці затримали інспектора в порядку ст. 208 КПК України під час одержання другої частини коштів – 2300 доларів США.

Слідчі дії тривають. Наразі вирішуються питання щодо обрання йому запобіжного заходу та відсторонення від займаної посади.

Заходи з викриття правопорушення здійснювалися прокуратурою за матеріалами та спільно зі слідчими і оперативними працівниками  Територіального управління ДБР, розташованого у м. Львові, а також за участі оперативних працівників Головного відділу внутрішньої та власної безпеки «Захід» Державної прикордонної служби України.


Пресслужба Спеціалізованої прокуратури у військовій
та оборонній сфері Західного регіону

кількість переглядів: 2156