Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
07.07.2021

Контрабанда тютюну та переправлення нелегальних мігрантів – на Закарпатті викрито прикордонника і місцевого жителя (ФОТО)

                       

За процесуального керівництва Закарпатської спеціалізованої прокуратури у військовій та оборонній сфері Західного регіону повідомлено про підозру офіцеру штабу Чопського прикордонного загону в отриманні та наданні неправомірної вигоди (ч. 3 ст. 368, ч. 3 ст. 369 КК України).

За даними слідства, діючи за попередньою змовою з місцевим жителем, майор надав 500 доларів США та 600 євро хабаря інспектору прикордонної служби за сприяння в переміщенні тютюнових виробів через державний кордон.

Також офіцер, залучивши співслужбовців, мав сприяти в переміщенні тютюнових виробів та нелегальних мігрантів. Кошти для підкупу колег отримував від згаданого містянина. Так, правоохоронці задокументували факт організації та підготовки незаконного переправлення осіб до країн Європейського союзу із залученням громадян Республіки Словаччина. Вони мали забезпечувати прохід групи зі сторони свого кордону.

Слідчі дії тривають. Вирішуються питання щодо обрання прикордоннику та закарпатцю міри запобіжного заходу.

Викриття злочину проводилося прокурорами спільно зі слідчими Територіального управління ДБР, розташованого у м. Львові, за матеріалами та спільно із співробітниками відділу по боротьбі з корупцією та організованою злочинністю Управління СБУ в Закарпатській області та відділу внутрішньої та власної безпеки по Чопському прикордонному загону.


Пресслужба Спеціалізованої прокуратури у військовій
та оборонній сфері Західного регіону

кількість переглядів: 1501