Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
12.07.2021

Сприяння в контрабанді спортивного харчування та анаболічних препаратів з Республіки Молдова – до суду скеровано обвинувальний акт

                 

За процесуального керівництва Чернівецької спеціалізованої прокуратури у військовій та оборонній сфері Західного регіону скеровано до суду обвинувальний акт відносно інспектора прикордонної служби – водія одного з відділів прикордонної служби Чернівецького прикордонного загону за фактом прохання надати та одержання неправомірної вигоди, а також зловживання впливом (ч. 1 ст. 368, ч. 2 ст. 369-2 КК України).

За даними слідства, вказаний сержант одержав від громадянина хабар за переміщення 1 ящика зі спортивним харчуванням та анаболічними препаратами через державний кордон України з Республіки Молдова в Україну без здійснення прикордонного та митного контролю поза межами пункту пропуску. За 500 доларів США він надав інформацію про часові проміжки несення служби прикордонними нарядами на ділянці відповідальності.

Окрім того, за 1500 грн неправомірної вигоди він пообіцяв вплинути на співслужбовця, який мав посприяти в незаконному переміщенні вказаних товарів.

Досудове розслідування здійснювалось слідчими Територіального управління ДБР, розташованого у м. Хмельницькому, за матеріалами та спільно зі співробітниками відділу по боротьбі з корупцією та організованою злочинністю Управління СБУ в Чернівецькій області.


Пресслужба Спеціалізованої прокуратури у військовій
та оборонній сфері Західного регіону

кількість переглядів: 1439