Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
28.07.2021

У Спеціалізованій прокуратурі регіону обговорено аспекти особистого прийому громадян, розгляду звернень та запитів на інформацію

          

27 липня 2021 року у Спеціалізованій прокуратурі у військовій та оборонній сфері Західного регіону проведено семінар з актуальних питань особливостей організації роботи з особистого прийому, розгляду звернень і запитів громадян та забезпечення доступу до публічної інформації в органах прокуратури. Участь у заході взяли керівники та прокурори спеціалізованих прокурату Західного регіону, відповідальні за даний напрям роботи.

В інтерактивному режимі начальник відділу Спеціалізованої прокуратури регіону Андрій Ройко зосередив увагу учасників семінару на організації особистого прийому громадян в органах прокуратури, необхідності дотримання вимог законодавства щодо розгляду звернень громадян та інформаційних запитів, а також строків надання відповіді на них.

Крім того, наголосив на з’ясуванні рівня, структури та динаміки надходження звернень та запитів, визначив проблемні питання та напрацювання шляхів удосконалення зазначеної діяльності.

 

«Слід зазначити, що узагальнення проведено на підставі усних та письмових звернень і запитів, які надходять до прокуратури, та є дієвою формою контролю за належним виконанням прокуратурами обов’язку щодо забезпечення конституційних прав громадян на звернення і запити, – зазначив начальник відділу Андрій Ройко і додав, що, незважаючи на обсяги роботи зі зверненнями та запитами, прокурори усіх рівнів постійно підкреслюють своєю працею пріоритетність інтересів заявників усіх категорій. – Основними критеріями оцінки ефективності діяльності на цьому напрямі є забезпечення об’єктивного, всебічного і своєчасного розгляду звернень і запитів. Також важливим є оприлюднення, у встановлені законом строки, публічної інформації, що перебуває у володінні органів прокуратури, надання за запитами достовірної, точної та повної інформації, реальне поновлення порушених прав громадян».

У підсумку, за результатами навчання, відбулося дискусійне обговорення проблемних питань, тестування та опитування учасників семінару. І як зазначили присутні, захід відбувся в атмосфері зацікавленості, жвавого і конструктивного обговорення вищезазначеної теми.



Пресслужба Спеціалізованої прокуратури у військовій
та оборонній сфері Західного регіону

кількість переглядів: 1211