Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
06.08.2021

На Хмельниччині спеціалізована прокуратура викрила на збуті прекурсорів злочинну групу із числа працівників оборонного підприємства

             

За процесуального керівництва Спеціалізованої прокуратури у військовій та оборонній сфері Західного регіону викрито на одному із Державних підприємств оборонно-промислового комплексу Хмельниччини діяльність злочинної групи на незаконному виробництві, зберігання прекурсорів, заволодінні ними шляхом зловживання службовим становищем та порушенні встановлених правил обігу прекурсорів (ч. 2 ст. 311, ч.ч. 1, 2 ст. 312 та ч. 1 ст. 320 КК України).

За даними слідства, члени злочинної групи із числа працівників підприємства збували прекурсори, які підприємство використовувало в своїй діяльності, стороннім особам на території області та за її межами. При цьому на підприємстві виявлено значну кількість необлікованих прекурсорів та порушення умов їхнього зберігання.

Викриття злочину проводилося прокурорами спільно з оперативними працівниками спецполіції Хмельницького районного управління поліції, управління боротьби з наркозлочинністю ДБН Нацполіції та слідчими слідчого управління ГУНП в Хмельницькій області. Слідство триває. Більшості фігурантам оголошено про підозру.

Зазначимо, що прекурсори активно використовуються у злочинній діяльності при виготовленні синтетичних наркотиків, а тому підлягають спеціальному контролю та обліку.


Пресслужба Спеціалізованої прокуратури у військовій
та оборонній сфері Західного регіону

кількість переглядів: 1881