Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
31.08.2021

На Закарпатті затримано військовослужбовця на збуті метамфетаміну та незаконній реалізації військового майна (ФОТО)

             

За процесуального керівництва Закарпатської спеціалізованої прокуратури у військовій та оборонній сфері Західного регіону 30 серпня 2021 року затримано військовослужбовця однієї з військових частин на збуті особливо небезпечної психотропної речовини та викраденні військового майна (ч. 3 ст. 307, ч. 3 ст. 410 КК України).

За даними слідства, вказаний старшина двічі збував громадянам метамфетамін: 4 серпня він продав 52 грами метамфетаміну за 75 тис грн, а 30 серпня – 300 грам за 405 тис грн.

Окрім того, займався незаконною реалізацію майна військової частини. За багатоцільовий нічний монокуляр та 20 багнетів-ножів він виручив 1700 доларів США та 10 тис грн, відповідно.

На даний час слідчі дії тривають. Вирішуються питання щодо повідомлення військовослужбовцю про підозру, обрання запобіжного заходу та відсторонення від займаної посади.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюється Територіальним управлінням ДБР, розташованим у м. Львові, за матеріалами та спільно зі співробітниками П’ятого оперативного відділу з дислокацією у м. Ужгороді ТУ ДБР, розташованого у м. Львові.


Пресслужба Спеціалізованої прокуратури у військовій
та оборонній сфері Західного регіону

кількість переглядів: 2788