Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
21.09.2021

Незаконне переміщення тютюну та переправлення нелегальних мігрантів через державний кордон – викрито прикордонника із Закарпаття

           

За процесуального керівництва Закарпатської спеціалізованої прокуратури у військовій та оборонній сфері Західного регіону затримано інспектора одного з відділів прикордонної служби Чопського прикордонного загону на вимаганні та отриманні неправомірної вигоди, а також незаконному переправленні осіб через державний кордон України (ч. 3 ст. 368, ч. 3 ст. 332 КК України).

За даними слідства, старший сержант отримав хабар за сприяння в незаконному переміщенні тютюнових виробів та переправленні нелегальних мігрантів через державний кордон України до Угорщини.

Окрім того, під час особистого обшуку у прикордонника виявлено та вилучено згорток з невідомою речовиною, ззовні схожою на наркотичний засіб амфетамін.

Слідчі дії тривають. Вирішуються питання щодо повідомлення військовослужбовцю про підозру та обрання запобіжного заходу.

Викриття злочину проводилося прокурорами спільно зі слідчими Територіального управління ДБР, розташованого у м. Львові, за матеріалами та спільно із міжвідомчою групою – співробітників П’ятого оперативного відділу (з дислокацією у м. Ужгороді) ТУ ДБР, розташованого у м. Львові, та відділу внутрішньої та власної безпеки по Чопському прикордонному загону.


Пресслужба Спеціалізованої прокуратури у військовій
та оборонній сфері Західного регіону

кількість переглядів: 1775