Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
06.10.2021

Спеціалізована прокуратура у військовій та оборонній сфері Західного регіону привітала з 95-літтям полковника юстиції у відставці Лебедєва Сергія Арсенійовича

                        

Начальник відділу Спеціалізованої прокуратури у військовій та оборонній сфері Західного регіону Сергій Кітраль та представник спілки ветеранів військової прокуратури Західного регіону України Андрій Поліщук відвідали та особисто привітали з 95-річчям полковника юстиції у відставці Сергія Арсенійовича Лебедєва. Окрім того, вручили ветерану цінні дарунки від керівника Спеціалізованої прокуратури регіону, а також грамоту від Львівської обласної ради за довготривалу бездоганну службу.

У цей день на адресу іменинника прозвучало багато теплих і зворушливих привітань. Прокурор висловив сердечну вдячність Сергію Арсенійовичу за мужність та професіоналізм, проявлені на службі. Зокрема, на Кубі упродовж двох років, де він військовим прокурором був на сторожі закону у найвідповідальніший період історичної Карибської кризи.

Як зазначив Сергій Кітраль, його самовідданість та патріотизм завжди будуть зразковим прикладом для молодого покоління прокурорів, та побажав ветерану міцного козацького здоров’я, сили та наснаги, родинного тепла, людської вдячності та пошани, які й надалі будуть вірними супутниками на дорозі життя Сергія Арсенійовича.

Ветеран щиро подякував гостям за підтримку і допомогу та побажав прокурорам наснаги і рішучості в боротьбі із злочинністю.

Полковника юстиції у відставці також привітала ветеранська організація військової прокуратури регіону, ветерани гарнізону – генерали та офіцери у відставці.

 

Довідка:

Лебедєв Сергій Арсенійович народився 1926 року в с. Цицеруха Рамешківського району Тверської області в сім’ї селянина. Закінчивши 9-й клас у 1943-му, у віці 17 років був призваний до армії і відправлений у 21 стрілкову навчальну дивізію. 1947 року лейтенантом направили для проходження служби до Німеччини у військову адміністрацію. Служив в 25 механізованій дивізії, в Прибалтійському військовому окрузі.

У 1959 році з відзнакою закінчив військово-юридичний факультет військово-політичної академії і був спрямований у Вінницю до військової прокуратури армії дальньої авіації на посаду слідчого. В 1960 році переведений на посаду слідчого військової прокуратури 38 Ракетної армії.

Від 1961 року служив у Севастополі та упродовж 2 років знаходився у відрядженні на Кубі у період Карибської кризи.

У 1963 році повернувся на рідну землю: Одесу, Вінницю. У Рівному продовжив службу в посаді помічника військового прокурора 13 Армії.

Тривалий час проходив службу в військовій прокуратурі Прикарпатського військового округу – до 1978 року, а згодом двадцять років пропрацював у військовій юридичній службі командування ПрикВО.


Пресслужба Спеціалізованої прокуратури у військовій
та оборонній сфері Західного регіону

кількість переглядів: 2911