Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
07.10.2021

1 чоловік загинув та 8 постраждали: до 8 років позбавлення волі засуджено військовослужбовця

                

Рожнятівський районний суд Івано-Франківської області визнав винним військовослужбовця військової служби за контрактом однієї з військових частин Прикарпаття в умисному вбивстві, замаху на кримінальне правопорушення, умисному тяжкому тілесному ушкодженні, хуліганстві та незаконному поводженні з бойовими припасами (п. 5, п. 8 ч. 2 ст. 115, ч. 2 ст. 15, п. 5, п. 8 ч. 2 ст. 115, ч. 1 ст. 121, ч. 4 ст. 296, ч. 1 ст. 263 КК України).

У суді прокурори довели, що в травні 2018 року у вечірній позаслужбовий час вказаний молодший сержант, будучи на підпитку, вступив у конфлікт з відвідувачами кафе у с. Лісна Тарновиця. Опісля, застосував ручну осколкову гранату Ф-1, кинувши її перед вхідними воротами закладу у відвідувачів. Як наслідок, один місцевий мешканець, у якого боєць кинув боєприпас, від отриманих поранень помер місяць потому в лікарні, а ще восьмеро – отримали тілесні ушкодження різного ступеню тяжкості.

Обвинувачений вину в інкримінованому йому злочині визнав повністю.

Суд врахував усі обставини, наведені прокурором Івано-Франківської спеціалізованої прокуратури у військовій та оборонній сфері Західного регіону, та засудив бійця до 8 років позбавлення волі.


Пресслужба Спеціалізованої прокуратури у військовій
та оборонній сфері Західного регіону

кількість переглядів: 3228