Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
03.11.2021

Умисне вбивство, розбої, дезертирство, службове підроблення та крадіжки – судитимуть ексвійськовослужбовця

          

За процесуального керівництва Івано-Франківської спеціалізованої прокуратури у військовій та оборонній сфері Західного регіону до суду направлено обвинувальний акт відносно колишнього старшого помічника начальника штабу однієї з військових частин Прикарпаття за фактами умисного вбивства, розбою, дезертирства, службового підроблення та крадіжки (п. 6 ч. 2 ст. 115, ч. 2 ст. 187, ч. 1 ст. 366 (в редакції Закону за 2001 рік), ч. 3 ст. 185, ч. 1 ст. 408 КК України).

За даними слідства, вказаний майор, який діяв спільно з правоохоронцем, заборгував у 1996 році громадянам значні суми грошей. Але, не маючи змоги повернути борги, вони вирішили напасти на водія автомобіля, який за інформацією зловмисників мав з собою гроші на купівлю авто. Як наслідок, кермувальника вбили, а пасажира автівки – поранили.

Упродовж 1996-1997 років ця організована група вчинила ще низку злочинів – розбої, крадіжки та службове підроблення.

У лютому 1997-го експравоохоронця затримали та в 1998-му – засудили до 14 років позбавлення волі з конфіскацією всього майна. Натомість, його спільника-військовослужбовця, який десятки років переховувався від органів слідства та суду, оголосили в міжнародний розшук.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювало Територіальне управління ДБР, розташоване у м. Львові.


Пресслужба Спеціалізованої прокуратури у військовій
та оборонній сфері Західного регіону

кількість переглядів: 2425