Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
19.11.2021

Отримання неправомірної вигоди за сприяння та надання переваги в укладенні договорів на закупівлю продуктів харчування – до 5 років позбавлення волі засуджено прикордонника

              

За принципової позиції Спеціалізованої прокуратури у військовій та оборонній сфері Західного регіону 18 листопада 2021 року Чернівецьким апеляційним судом задоволено апеляційну скаргу прокурора та визнано винним начальника відділення одного з відділів Чернівецького прикордонного загону у вимаганні та неодноразовому отримані неправомірної вигоди (ч. 3 ст. 368 КК України).

У суді доведено, що впродовж липня 2016 року – березня 2017 року вказаний офіцер, будучи відповідальним за забезпечення військовослужбовців майном і продовольством, та уповноваженим готувати відповідні документи щодо укладення договорів, шість разів вимагав та отримував неправомірну вигоду за надання переваги перед іншими суб’єктами господарювання в укладенні та виконанні договорів про закупівлю продуктів харчування за державні кошти, а також укладенні таких договорів по завищених цінах. Після виконання договорів кошти поступали на карткові рахунки. Загалом він отримав 37 тис грн.

Суд погодився з доводами прокурора та засудив військовослужбовця до 5 років позбавлення волі з позбавленням права 3 роки обіймати посади пов’язані із виконанням організаційно-розпорядчих та адміністративно-господарських функцій. Також суд позбавив його військового звання «капітана» та ухвалив рішення про конфіскацію всього належного йому майна, окрім житла.


Пресслужба Спеціалізованої прокуратури у військовій
та оборонній сфері Західного регіону

кількість переглядів: 1464