Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
13.01.2022

52 тис грн хабаря за надання в оренду приміщення заводу – на Львівщині судитимуть директора та головного інженера оборонного підприємства

          

Спеціалізована прокуратура у військовій та оборонній сфері Західного регіону скерувала до суду обвинувальний акт стосовно директора та головного інженера одного з державних підприємств Міністерства оборони України за фактом одержання неправомірної вигоди (ч. 3 ст. 368 КК України).

За даними слідства, в червні 2021 року вказані особи, діючи за попередньою змовою, отримали від підприємця 52 тис грн хабаря. Кошти призначалися за сприяння в наданні в оренду 1300 м. кв. приміщення заводу без оформлення будь-яких договорів оренди.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювало слідче управління Головного управління Національної поліції у Львівській області.

За вчинене директору та головному інженеру оборонного підприємства загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 10 років з позбавленням права до 3 років обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю, з конфіскацією майна.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

Пресслужба Спеціалізованої прокуратури у військовій
та оборонній сфері Західного регіону

кількість переглядів: 2336