Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
20.01.2022

Хабар за звільнення від призову на строкову військову службу – на Хмельниччині викрито офіцера

           

За процесуального керівництва Хмельницької спеціалізованої прокуратури у військовій та оборонній сфері Західного регіону 20 січня 2022 року затримано керівника підрозділу одного з районних територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки Хмельниччини на вимаганні та одержанні неправомірної вигоди (ч. 3 ст. 369-2 КК України).

За даними слідства, офіцер отримав 1200 дол США хабаря за звільнення містянина від призову на строкову військову службу. За ці кошти майор мав вплинути на військово-лікарську комісію, а також посприяти у видачі громадянину підтверджуючих військово-облікових документів, необхідних для працевлаштування.

Хабар вилучено в автомобілі затриманого. Слідчі дії тривають. На даний час вирішуються питання щодо повідомлення військовому комісару про підозру та обрання запобіжного заходу.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюють слідчі слідчого управління Головного управління Національної поліції в Хмельницькій області за оперативного супроводу Управління стратегічних розслідувань в Хмельницькій області ДСР Нацполіції України та Управління СБУ в Хмельницькій області.

 

Пресслужба Спеціалізованої прокуратури у військовій
та оборонній сфері Західного регіону

кількість переглядів: 2277