Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
08.02.2022

На Буковині прикордонниця підозрюється у вимаганні та отриманні хабарів від іноземців

          

За процесуального керівництва Чернівецької спеціалізованої прокуратури у військовій та оборонній сфері Західного регіону повідомлено про підозру начальниці групи по роботі з іноземцями одного з відділів 31 прикордонного загону на вимаганні та одержанні неправомірної вигоди (ч. 3 ст. 368 ККУ).

За даними слідства, старший лейтенант з грудня 2021 року по січень 2022 року вимагала та отримала на картковий рахунок понад 29 тис грн неправомірної вигоди від 7 іноземців, котрих затримали за спробу незаконного перетину державного кордону України. За ці кошти вона обіцяла сприяти затриманим при супровіді адміністративних матеріалів та не створювати штучних перешкод з видворення їх за межі території України.

Вирішуються питання про обрання прикордонниці запобіжного заходу та відсторонення від займаної посади. Відповідні клопотання подано до Шевченківського районного суду м. Чернівці.

Досудове розслідування здійснює територіальне управління ДБР, розташоване у м. Хмельницькому, за матеріалами та спільно з Управлінням СБУ в Чернівецькій області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.


 

Пресслужба Спеціалізованої прокуратури у військовій
та оборонній сфері Західного регіону

кількість переглядів: 469