Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
11.02.2022

6 років позбавлення волі за викрадення військового майна – засуджено екскомандира взводу зв’язку однієї з військових частин Тернопільщини

             

Тернопільський міськрайонний суд визнав винним 35-річного колишнього начальника зв’язку – командира взводу зв’язку однієї з військових частин Тернопільщини у привласненні в умовах особливого періоду шляхом зловживання службовим становищем військового майна, що заподіяло істотну шкоду (ч. 3 ст. 410 КК України). Його засуджено до 6 років позбавлення волі.

У суді прокурорами Тернопільської спеціалізованої прокуратури у військовій та оборонній сфері Західного регіону  доведено, що військовослужбовець-контрактник, будучи військовою службовою особою, у грудні 2019 року виніс з місця служби військове майно: радіостанції портативні спеціального призначення та ноутбук із програмним забезпеченням. Вартість викраденого майна, яким він у подальшому розпорядився на власний розсуд, становила 286,9 тис грн.

У ході судового розгляду обвинувачений заперечував свою причетність до незаконної діяльності, однак прокурор повністю довів вину ексвійськовослужбовця.

Також суд задовільнив цивільний позов прокурора в інтересах держави в особі військової частини та стягнув з обвинуваченого 262,5 тис грн.
 

Пресслужба Спеціалізованої прокуратури у військовій
та оборонній сфері Західного регіону

кількість переглядів: 109