Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
17.02.2022

На Львівщині судитимуть трьох військовослужбовців організованої групи за викрадення дизельного пального на понад 170 тис грн

        

Спеціалізована прокуратура у військовій та оборонній сфері Західного регіону скерувала до суду обвинувальний акт стосовно учасників організованої групи – трьох військовослужбовців однієї з військових частин Львівщини. Вони обвинувачуються за фактом викрадення військового майна, вчиненого повторно за попередньою змовою організованою групою (ч. 3 ст. 28, ч. 3 ст. 410 КК України).

За даними слідства, в липні 2020 року командир взводу роти матеріального забезпечення створив злочинну групу, до якої залучив начальника складу роти та командира відділення.

Так, з липня 2020 року по березень 2021 року вони викрали з військової частини 6 тис літрів паливно-мастильних матеріалів на суму понад 170 тис грн.

Для вчинення злочину вони формували надлишок дизельного пального, виготовляючи фіктивні документи, розробляли безпечний маршрут для транспортування викраденого та продавали його місцевим мешканцям.

Обвинувальний акт скеровано до Яворівського районного суду Львівської області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

Пресслужба Спеціалізованої прокуратури у військовій
та оборонній сфері Західного регіону

кількість переглядів: 649