Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
02.03.2022

Сприяв окупантам в обстрілі військового аеродрому в м. Івано-Франківськ - чоловіку повідомлено про підозру

       

За процесуального керівництва Івано-Франківської спеціалізованої прокуратури у військовій та оборонній сфері повідомлено про підозру чоловіку в пособництві у вчиненні умисних дій з метою зміни меж території та державного кордону України, а також державній зраді (ч. 5 ст. 27, ч. 3 ст. 110 та ч. 1 ст. 111 КК України).

За даними слідства, вказаний диверсант, який діяв у змові з окупантами, упродовж 22-23 лютого 2022 року вивчав місця розміщення військового аеродрому в м. Івано-Франківську та передавав усю інформацію про місце знаходження військового об’єкта в Росію. Опісля, 24 лютого, знімав на фото та відео для ворожих сил РФ попадання крилатих ракет типу «Калібр» по аеродрому. У результаті обстрілу 1 військовослужбовець загинув та інфраструктура військового аеродрому була зруйнована.

Чоловіка викрито на спробі здійснити наступний злочин проти Української держави та Збройних Сил України.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюється слідчими Управління СБУ в Івано-Франківській області. Проводиться комплекс необхідних слідчих та інших процесуальних дій.

Санкція статей передбачає покарання у вигляді позбавлення волі до 15 років або довічним позбавленням волі із конфіскацією майна.

 

Пресслужба Спеціалізованої прокуратури у військовій
та оборонній сфері Західного регіону

кількість переглядів: 663