Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
10.03.2022

Суд взяв під варту чоловіка, який збирав та надавав інформацію РФ про розташування українських військових в Харкові

   

За процесуального керівництва Закарпатської спеціалізованої прокуратури у військовій та оборонній сфері Західного регіону викрито та взято під варту чоловіка, який підозрюється в державній зраді (ч. 1 ст. 111 КК України).

За даними слідства, він, проживаючи на території тимчасово непідконтрольній Україні самопроголошеної Республіки «ДНР», погодився співпрацювати з російськими окупантами щодо підривної діяльності проти нашої держави.

Підозрюваний записав відеозвернення, в якому розкритикував державну владу та виправдав військове вторгнення РФ в Україну. Це ж відео 3 березня було використане в новинах російського пропагандистського телеканалу «Russia Today». А наступного дня надав інформацію про розташування військових об’єктів Збройних Сил України м. Харків, по яких окупант здійснив артобстріл з метою їх знищення.

Затримали підозрюваного в м. Ужгород, куди він переїхав для подальшого виконання злочинних наказів РФ та наданні допомоги в проведенні підривної діяльності проти України.

Процесуальне керівництво у кримінальному провадженні здійснює спеціалізована прокуратура, а досудове розслідування – Управління СБУ в Закарпатській області.

 

Пресслужба Спеціалізованої прокуратури у військовій
та оборонній сфері Західного регіону

кількість переглядів: 314