Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
11.05.2022

За державну зраду на Закарпатті судитимуть жителя Макіївки

 

 

За процесуального керівництва Закарпатської спеціалізованої прокуратури у військовій та оборонній сфері Західного регіону в середу, 11 травня, скеровано до суду обвинувальний акт стосовно 40-річного уродженця с.Макіївка Донецької області, який підозрюється у державній зраді (ч.1 ст.111, ч.1 ст.14, ч.2 ст.111 КК України).

 

За даними слідства, фігурант розпочав співпрацю з окупантами із запису відеозвернення, у якому він критикує державну владу України та виправдовує військове вторгнення російської федерації. Згодом це відео використав у новинах пропагандистський телеканал «Russia Today».  

 

Крім цього, він надав інформацію про розташування військових об’єктів Збройних Сил України у Харкові, по яким окупант того ж дня здійснив артобстріл.

 

Затримали чоловіка в Ужгороді, куди він переїхав для подальшого виконання злочинних наказів країни-агресора та надання допомоги у проведенні підривної діяльності проти України.

 

Тепер за вчинене вказаній особі загрожує до 15 років позбавлення волі або довічне ув’язнення.

 

Досудове розслідування здійснювалось слідчими Управління СБУ у Закарпатській області, а публічне обвинувачення підтримуватимуть прокурори Закарпатської спеціалізованої прокуратури у військовій та оборонній сфері Західного регіону.

 

Пресслужба Спеціалізованої прокуратури

у військовій та оборонній сфері Західного регіону

 

кількість переглядів: 2071