Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
27.05.2022

$12 тис за втечу з країни – на Львівщині викрито трьох зловмисників

 

 

 

За процесуального керівництва Львівської спеціалізованої прокуратури у військовій та оборонній сфері Західного регіону слідчими і оперативниками Територіального управління ДБР, розташованого у м.Львові, поліцейськими Департаменту стратегічних розслідувань Національної поліції України у Львівській області викрито черговий незаконний канал переправлення потенційних призовників за кордон.

Слідством встановлено, що налагодили протиправну схему 25-річна інспекторка прикордонної служби, 41-річна інспекторка митного поста Львівської митниці, а також цивільна особа – 33-річний житель м.Мостиська, який підшукував охочих уникнути мобілізації та потрапити до країн Євросоюзу.

Свої послуги вказані особи оцінили у 6 тис доларів США з людини, натомість обіцяли не вносити відомості про перетин кордону до відповідних баз даних.

26 травня 2022 року зловмисників затримали «на гарячому» – коли ті отримували від «клієнтів» частину раніше обумовленої неправомірної вигоди.

Їхні дії кваліфіковано за ч.3 ст.368 (Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою), ч.3 ст.332 (Незаконне переправлення осіб через державний кордон України) Кримінального кодексу України.

Наразі спецпрокурори вирішують питання про оголошення їм підозри.

Максимальний термін покарання, який загрожує фігурантам, – 10 років позбавленні волі.

Пресслужба Спеціалізованої прокуратури

у військовій та оборонній сфері Західного регіону

 

кількість переглядів: 1639