Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
15.06.2022

У Львові оголосили підозру та обрали запобіжний захід спільнику раніше викритого псевдоволонтера

 

 

 

За процесуального керівництва Спеціалізованої прокуратури у військовій та оборонній сфері Західного регіону повідомлено про підозру особі у незаконному продажу товарів гуманітарної допомоги (ч.3 ст.201-2 КК України). 

За даними слідства, 42-річний львів’янин разом зі спільником, задля власного збагачення реалізував сталеві пластини до бронежилетів, ввезені на територію України як гуманітарна допомога.

На складі, де концентрувався товар, правоохоронці виявили майже 3 тис таких сталевих плит. Загальна сума від їх продажу склала 25 млн грн.

Встановлено, що на підставі документів, які видала військова частина, вантаж був експортований з-за кордону, натомість – продавався через Інтернет-ресурси.

Нагадаємо, що співучасника псевдоволонтера викрили цьогоріч 6 червня слідчі Головного управління Нацполіції у Львівській області спільно із спецпризначенцями СБУ у Львівській області. Крім цього, спецпрокурори встановлюють причетність інших осіб, серед яких посадовці військової частини.

Деталі попереднього затримання за посиланням: 

https://vpzhr.gp.gov.ua/ua/news.html?_m=publications&_c=view&_t=rec&id=314375

На цей час Галицький районний суд м.Львова обрав підозрюваному запобіжний захід у вигляді тримання під вартою із можливістю внесення майже 2 млн грн застави.  

За вчинене йому загрожує від 5 до 7 років ув’язнення з трирічним позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю та з конфіскацією майна.

 

Відділ інформаційної політики

Спеціалізованої прокуратури

у військовій та оборонній сфері

Західного регіону

кількість переглядів: 2701