Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
30.06.2022

Ще одному жителю Львівщини повідомили про підозру за перепродаж гумдопомоги

 

 

За процесуального керівництва Спеціалізованої прокуратури у військовій та оборонній сфері Західного регіону повідомлено про підозру 43-річному уродженцю Стрия, військовослужбовцю Сил територіальної оборони Збройних сил України, у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.3 ст.28, ч.3 ст.201-2 (Незаконне використання з метою отримання прибутку гуманітарної допомоги, благодійних пожертв або безоплатної допомоги) Кримінального кодексу України.

За версією слідства, підозрюваний отримував сертифікати кінцевого споживача та гарантійні листи від військової частини, на основі яких його спільники змогли імпортували з-за кордону сталеві плити до бронежилетів.

Однак, замість того, щоб передати гуманітарну допомогу на потреби військових, учасники злочинної групи її продали, а 450 тис грн прибутку – розподілили між собою. Всього реалізували 210 таких плит.                           

За попередньою інформацією, організатором злочинної схеми виявився раніше затриманий 42-річний керівник рекламного холдингу, який координував «роботу» двох інших учасників, розподіляв їх ролі і функції, забезпечував ввезення, зберігання та переоснащення вантажу, здійснював маскування протиправної діяльності, розподіляв кошти та інше. Деталі за посиланням: http://surl.li/cibbt.

Двом іншим фігурантам, серед яких військовик, дісталась роль виконавців.   Деталі щодо викриття одного із них: http://surl.li/cibch.

Враховуючи усі обставини, вказане кримінальне правопорушення визнається таким, яке вчинене організованою групою, а відтак спецпрокурори кваліфікували дії кожного із учасників за ч.2 ст.28 КК України (Вчинення кримінального правопорушення групою осіб, групою осіб за попередньою змовою, організованою групою або злочинною організацією).

Досудове розслідування здійснюють слідчі Головного управління Нацполіції у Львівській області за матеріалами Управління Служби безпеки у Львівській області.

За вчинене вказане особам загрожує від 10 до 12 років ув’язнення з трирічним  позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною та з конфіскацією майна.

Відділ з питань інформаційної політики

Спеціалізованої прокуратури

у військовій та оборонній сфері

Західного регіону

 

кількість переглядів: 2101