Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
25.07.2022

6 тис доларів США за організацію переправлення військовозобов'язаних через державний кордон – на Закарпатті викрито двох осіб

 

 

За процесуального керівництва Закарпатської спеціалізованої прокуратури у військовій та оборонній сфері Західного регіону повідомлено про підозру двом особам у організації незаконного переправлення осіб, які підлягають мобілізації, через державний кордон України (ч.ч. 2,3 ст.332 КК України).

За даними слідства, упродовж червня-липня 2022 року вказані особи за грошову винагороду налагодили та реалізували на території Ужгородського району протиправний механізм сприяння військовозобов'язаним громадянам у незаконному перетині держкордону поза межами пунктів пропуску. Свої послуги оцінили у 6000 доларів США.

У ході досудового розслідування задокументовано два таких факти.

Затримали фігурантів «на гарячому» – під час отримання протиправної вигоди.

Наразі їм обрано запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою з можливістю внесення застави.

Викриття здійснювали слідчі та оперативники ГУ НП в Закарпатській області спільно із співробітниками Головного оперативно-розшукового відділу 94 прикордонного загону.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Відділ з питань інформаційної політики

Спеціалізованої прокуратури

у військовій та оборонній сфері

Західного регіону

кількість переглядів: 1509