Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
18.08.2022

$6,2 тис за ухилення від призову та переправлення осіб через держкордон: на Волині припинено незаконну схему

 

 

За процесуального керівництва Волинської спеціалізованої прокуратури у військовій та оборонній сфері Західного регіону повідомлено про підозру старшому лейтенанту Ковельського районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки та колишньому військовослужбовцю цього ж центру у зловживанні впливом та незаконному переправленні осіб через державний кордон України (ч.2 ст. 369-2, ч.3 ст.332 КК України).    

За даними слідства, фігуранти надали призовнику підроблені довідку військово-лікарської комісії та тимчасове посвідчення військовозобов’язаного.

Після отримання другої частини неправомірної вигоди у розмірі 5000 доларів США вказаних осіб затримали у порядку ст.208 КПК України. Обом обрано запобіжні заходи. Офіцера відсторонено від посади.

Досудове розслідування здійснюється слідчими Головного управління Нацполіції у Волинській області за матеріалами співробітників Управління СБУ у Волинській області.

Зазначимо, що з початку року це четвертий випадок викриття недобросовісних військовослужбовців Волинського обласного територіального центру комплектування та соціальної підтримки, три з яких – за оперативного супроводу Управління СБУ у Волинській області.

Відділ з питань інформаційної політики

Спеціалізованої прокуратури

у військовій та оборонній сфері

Західного регіону

кількість переглядів: 1410