Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
07.09.2022

На лаві підсудних опинились уродженці Закарпаття, яких обвинувачують у злочинах проти основ національної безпеки

 

 

Закарпатською спеціалізованою прокуратурою у військовій та оборонній сфері Західного регіону скеровано до суду обвинувальний акт стосовно двох осіб, які підозрювались у діях, спрямованих на насильницьку зміну і повалення конституційного ладу, захоплення державної влади, посяганні на життя державного діяча та державній зраді (ч.2 ст.28, ч.2 ст. 111, ч.3 ст.28, ч.1 ст.109, ч.3 ст.28, ч.1 ст.14 та ст.112 КК України).

За даними слідства, уродженці Закарпаття надавали допомогу громадянину російської федерації, який діяв в інтересах спецслужб країни-агресора. Стосовно нього розпочато спеціальне досудове розслідування.

Встановлено, що вказані особи узгоджували та координували план захоплення державної влади, вербували агентів, а також підшукували та закуповували зброю для організації посягання на життя високопосадовця.

У разі доведення вини їм загрожуватиме довічне позбавлення волі.

Досудове розслідування здійснювали слідчі Управління СБУ в Закарпатській області за оперативного супроводу Департаменту військової контррозвідки та відділу міграційної поліції Головного управління Нацполіції у Закарпатській області.

 

Відділ з питань інформаційної політики

Спеціалізованої прокуратури

у військовій та оборонній сфері

Західного регіону

кількість переглядів: 1571