Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
05.01.2023

Майже 5 тис доларів США за інформацію про розташування патрулів: на Закарпатті підозрюють прикордонника

 

 

За процесуального керівництва Закарпатської спеціалізованої прокуратури у військовій та оборонній сфері Західного регіону повідомлено про підозру військовослужбовцю відділу прикордонної служби «Ужгород» 94 прикордонного загону (м.Чоп) у одержанні неправомірної вигоди за сприяння незаконному переправленню осіб та переміщенню тютюнових виробів через державний кордон (ч.3 ст.368 КК України). 

За даними слідства, начальник групи інспекторів за гроші надавав стороннім особам службову інформацію про час та місця розміщення прикордонних нарядів, а також особливості інженерного облаштування державного кордону.

Затримали 25-річного чоловіка «на гарячому» – під час отримання 3100 доларів США  неправомірної вигоди.

Першу частину "винагороди" у розмірі 1550 доларів США виявлено та вилучено у ході обшуку помешкання фігуранта.

На цей час вирішується питання про обрання для вказаної особи міри запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. 

Досудове розслідування здійснюють слідчі ДБР, розташованого у м.Львові, спільно із оперативниками Управління СБУ у Закарпатській області та співробітниками відділу внутрішньої та власної безпеки по 94 прикордонному загону.

Довідково: максимальний термін покарання, передбачений санкціями статей, – 10 років ув’язнення, конфіскація майна та трирічне позбавлення права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю.

Відділ з питань інформаційної політики

Спеціалізованої прокуратури у військовій та оборонній сфері

Західного регіону

кількість переглядів: 1423