Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
07.02.2023

На Волині судитимуть організовану групу за заволодіння майже 1000000 грн на будівництві тепломереж

 

 

За процесуального керівництва Волинської спеціалізованої прокуратури у військовій та оборонній сфері Західного регіону скеровано до суду обвинувальний акт стосовно трьох учасників організованої групи за фактами заволодіння майном, службового підроблення та легалізації майна, одержаного злочинним шляхом (ст.191, ст.366, ст.209 КК України).

Розслідуванням встановлено, що директор приватного підприємства уклав договір підряду із Квартирно-експлуатаційним відділом м. Володимир-Волинський про будівництво зовнішніх мереж теплопостачання у Луцьку за ціною майже 9 млн грн.

Він вніс до офіційних документів завідомо неправдиві відомості про здійснені витрати на відрядження працівників підприємства та завищив вартість робіт, які насправді не проводились. На підставі цих документів КЕВ здійснив оплату.

Щоб легалізувати гроші, директор залучив до схеми головного бухгалтера підприємства та її сина. Він перерахував кошти під виглядом оплати товарів, поставки яких не було, на їх особисті рахунки як фізичних осіб-підприємців. У свою чергу вони перевели отримані кошти у готівку.

Таким чином підозрювані заволоділи майже мільйоном гривень бюджетних коштів.

Досудове розслідування здійснювали слідчі Головного управління Національної поліції у Волинській області за оперативного супроводу Управління стратегічних розслідувань у Волинській області ДСР Нацполіції України.

 

кількість переглядів: 934