Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
13.02.2023

На Закарпатті затримали місцевого мешканця, який за 7000 доларів США допомагав ухилянту потрапити до Угорщини

 

 

За процесуального керівництва Закарпатської спеціалізованої прокуратури у військовій та оборонній сфері Західного регіону повідомлено про підозру особі за фактом незаконного переправлення особи призивного віку через державний кордон України (ч.3 ст.332 КК України).

За даними слідства, житель Закарпаття за гроші інструктував «клієнта», надав житло для тимчасового переховування, організував транспортний засіб, координував маршрут руху, спосіб, місце і час перетину державного кордону поза пунктами пропуску.

За свої послуги отримав 7 тисяч доларів США.

Затримали підозрюваного на «гарячому» – під час отримання другої частини неправомірного заробітку у розмірі 3500 тис доларів США.

На цей час вирішується питання про обрання для нього міри запобіжного заходу.

Досудове розслідування здійснюють слідчі Головного управління Нацполіції в Закарпатській області за оперативного супроводу співробітників Міграційної поліції Закарпаття та ГОРВ 94 прикордонного загону.

Довідково: санкція інкримінованої статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 7 до 9 років з трирічним позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю та з конфіскацією майна.

Примітка: відповідно до ст.62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Відділ з питань інформаційної політики

кількість переглядів: 799