Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
17.02.2023

Волинського прикордонника засудили до 6 років ув’язнення за торгівлю і зберігання психотропів

 

 

За публічного обвинувачення спецпрокурорів Волинської спеціалізованої прокуратури у військовій та оборонній сфері Західного регіону визнано винним військовослужбовця Державної прикордонної служби України у незаконному збуті особливо небезпечних психотропних речовин, у великих розмірах, а також незаконне придбання та зберігання особливо небезпечних психотропних речовин без мети збуту, у великих розмірах (ч.2 ст.307 КК України, ч.2 ст.309 КК України).

В суді доведено, що у листопаді 2021 року в Луцьку засуджений, за попередньою домовленістю, продавав у власному автомобілі психотропну речовину «PVP», за що брав 600 грн за одну «дозу».

У ході санкціонованих обшуків у службовому кабінеті чоловіка виявлено та вилучено полімерний пакет, у якому містилась особливо небезпечна психотропна речовина, яку він зберігав для власного вживання. 

Свою вину він визнав частково.

З урахуванням усіх обставин суд визнав прикордонника винним та призначив покарання у вигляді позбавлення волі на строк 6 (шість) років з конфіскацією всього майна.

Крім цього, на підставі ст.54 КК України його позбавлено спеціального звання «майстер-сержант».

Відділ з питань інфоормаційної політики 

кількість переглядів: 974