Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
02.03.2023

1600 доларів США за довідку про непридатність – на Буковині затримали місцевого мешканця

 

 

За процесуального керівництва Чернівецької спеціалізованої прокуратури у військовій та оборонній сфері Західного регіону повідомлено про підозру особі за зловживання впливом (ч.2 ст.369-2 КК України).

За даними слідства, 30-річний житель Вижницького району Чернівецької області за 1600 доларів США обіцяв військовому, який обстежувався у госпіталі, посприяти у отриманні ним статусу обмежено придатного або непридатного до служби. При цьому, зобов’язувався вплинути на службових осіб військово-лікарської комісії. 

Затримали підозрюваного в порядку ст.208 КПК України – під час отримання другої частини неправомірної вигоди у розмірі 1000 доларів США, решту він одержав авансом 25 лютого цього року.

На цей час вирішується питання про обрання для вказаної особи міри запобіжного заходу.

Довідково: максимальний термін покарання, передбачений санкцією інкримінованої статті, становить 5 років позбавлення волі. 

Досудове розслідування здійснюють слідчі Головного управління Нацполіції в Чернівецькій області за оперативного супроводу Чернівецького управління Департаменту внутрішньої безпеки Національної поліції України.

Відділ з питань інформаційної політики 

кількість переглядів: 720