Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
13.03.2023

$9000 США за перетин держкордону: на Закарпатті затримали організатора

 

 

За процесуального керівництва Закарпатської спеціалізованої прокуратури у військовій та оборонній сфері повідомлено про підозру жителю Ужгородського району за фактом незаконного переправлення осіб призовного віку через державний кордон України (ч.3 ст.332 КК України).

За даними слідства, за 9000 доларів США грошової винагороди організатор здійснив перевезення двох військовозобов’язаних до прикордонного населеного пункту, де вони могли перетнути держкордон поза межами пункту пропуску. 

Викрили підозрюваного «на гарячому» – під час отримання другої частини неправомірної вигоди у розмірі 8 тисяч доларів США. 

На цей час йому обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою із можливістю внесення понад 107 тис грн застави.

Досудове розслідування здійснюють слідчі Головного управління Нацполіції у Закарпатській області за оперативного супроводу співробітників Міграційної поліції Закарпаття та Головного оперативно-розшукового відділу 94 прикордонного загону.

Довідково: санкція статті передбачає від 7 до 9 років ув’язнення з трирічним позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю та конфіскацією майна.

Відділ з питань інформаційної політики

кількість переглядів: 997