Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
04.04.2023

Військовий з Волині опинився на лаві підсудних за вбивство двох солдат

 

 

Волинська спеціалізована прокуратура у сфері оборони Західного регіону скерувала до Ратнівського районного суду обвинувальний акт стосовно військовослужбовця однієї із військових частин Волинської області за фактом умисного вбивства двох осіб (п.1 ч.2 ст.115 КК України).

Слідством встановлено, що 16 січня 2023 року молодший сержант у стані алкогольного сп’яніння увійшов до приміщення бліндажа, де ночували військовослужбовці, та здійснив із ручного кулемета майже з десяток пострілів у одного солдата та ще декілька – у іншого.

Як наслідок, 26-річний військовий та його 48-річний батько загинули на місці події.

Встановлено, що обвинувачений усвідомлював суспільно небезпечний характер своїх діянь, однак бажав їх настання через довготривалі особисті неприязні взаємини із постраждалими.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювали слідчі Головного управління Нацполіції у Волинській області за оперативного супроводу співробітників управління карного розшуку відомства.

Довідково: санкція інкримінованої статті передбачає від 10 до 15 років позбавлення волі або довічне ув’язнення.

Примітка: відповідно до ст.62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

кількість переглядів: 1058